Nudging

 

Vad är nudging?

Nudging (definition: knuffa eller puffning på svenska) går ut på att ändra människors beteenden genom att underlätta för dem att göra vissa val. Begreppet myntades av beteendeekonomen och ekonomiprofessorn Richard Taler och hans kollega Cass Sunstein 2008 i boken Nudge: Improving Decisions About Health, Wealth, and Happiness, något Thaler fick Nobelpriset i ekonomi för 2017.

Det som inspirerade Thaler till sin nudging-teori var hur personalen på en flygplats i Amsterdam minskade urinspillet i pissoaren med 80 % genom att sätta ett klistermärke med en fluga på insidan av pissoaren, vilket fick toalettbesökarna att försöka pricka flugan istället för golvet.

Nudging är med andra ord ett verktyg för hållbara beteenden och handlar om att förstå hur människor tänker och utifrån det underlätta för dem att av egen vilja göra val som är bättre för dem, deras familjer och samhället. Det handlar alltså inte om att förbjuda något eller skapa val som är vilseledande eller obligatoriska. Att ställa frukt lättillgänglig i ögonhöjd är ett bra exempel på nudging, men inte att bannlysa skräpmat.

 

Nudging för bättre hälsa

De allra flesta människor vill må bra och ta hand om sig själva. Att de inte gör det beror oftast på att de inte vet hur de ska skapa förändring, eller att det är mycket enklare att fortsätta med sin nuvarande livsstil än att ändra den. Att erbjuda friskvårdsbidrag eller skapa träningsutmaningar är helt rätt tänkt, men det lägger över ett stort ansvar på medarbetaren själv. Med nudging kan du som arbetsgivare även underlätta för medarbetaren att ta det där första steget. Hur du kan använda nudging för att öka användandet av friskvårdsbidraget hittar du längre ned.

Det viktigaste är att skapa en stöttande miljö, där medarbetaren aldrig döms efter sin hälsa. Om din arbetsplats genomför hälsokontroller är det viktigt att de är engagerande, uppmuntrande och motiverande under hela processen. Får du dina medarbetare att ta en hälsokontroll är det sedan enklare att nudga dem att fortsätta göra hälsosamma val.

Kom ihåg att nudging handlar om att skapa en beteendeförändring över tid. För att lyckas med det behöver du analysera, experimentera och utvärdera processen. Det som funkar på en arbetsplats kanske inte alls funkar på din. Med det sagt kommer kan du se följande exempel som inspiration. Testa, analysera och utvärdera hur de funkar på ditt jobb.

 

Nudging i praktiken: bättre hälsa på arbetsplatsen

Hur kan du då använda nudging på ditt företag för att skapa bättre hälsa på arbetsplatsen?

 

Ta trapporna

Önskat beteende: att dina medarbetare skippar hissen och tar trapporna.

Sätt klistermärken med fotsteg från ingången, förbi hissen och upp i trappan. Många av dina medarbetare kommer följa fotstegen och inte reflektera över att de inte tog hissen.

 

En papperskorg – längst bort

Önskat beteende: att dina medarbetare rör sig mer.

Ta bort eventuella papperskorgar vid skrivborden och placera en större längst bort i lokalen, så att dina medarbetare behöver gå längre för att slänga saker.

 

Flytta skrivaren

Önskat beteende: att dina medarbetare rör sig mer (och skriver ut mindre).

Flytta skrivaren längst bort i lokalen eller på ett annat våningsplan, så att dina medarbetare behöver gå längre när de ska skriva ut.

 

Nyttigare snacks

Önskat beteende: att dina medarbetare får i sig bättre energi.

Ställ ut frukt och annat nyttigt snacks lättillgängligt på arbetsplatsen och gör onyttigt snacks mer svåråtkomligt, till exempel högt upp i ett skåp längst in i köket, och eventuella läskkylskåp på ett annat våningsplan.

 

Höjbara skrivbord

Önskat beteende: att dina medarbetare sitter mindre.

Byt ut alla skrivbord till höjbara, så att dina medarbetare har möjligheten att stå upp och jobba. Be dem att höja upp bordet till exempel innan lunchen eller i slutet av arbetsdagen, så ökar chansen att fler står upp och jobbar under eftermiddagen eller nästa dag när de kommer till jobbet.

Jobbar ni hemma kan du googla på hur man skapar ett ståskrivbord av saker man har hemma och skicka ut som inspiration till dina medarbetare. Eller ännu bättre, köp in små laptopbord (som ser ut som sängbrickor) att ställa på befintligt bord hemma, och buda dem ut till dina medarbetare.

 

Försvåra bilparkering

Önskat beteende: att dina medarbetare åker kollektivt, går eller cyklar till jobbet.

Minska parkeringsmöjligheten för bilar vid jobbet. Satsa istället på ett cykelgarage eller betala en del av kollektivtrafiksbiljetten.

 

Exempel på digital nudging för bättre hälsa

Digital nudging är inte bara något att ta till för bättre hälsa under hemarbetet. När du drar nytta av dina medarbetares digitala beteenden blir nudging-effekten ännu mer kraftfull.

 

Skicka personliga meddelanden

Önskat beteende: att medarbetarna blir motiverade och uppmuntrade.

Med personliga mejl, chatt-konversationer, sms eller push-notiser i webbläsaren är det enklare än någonsin att uppmuntra och motivera dina medarbetare till rätt beteende. Påminn dem om att göra den där andningsövningen ni gått igenom på veckomötet eller skicka beröm i slutet av arbetsdagen med en uppmuntran om att ta en nypa frisk luft.

 

Promenadmöten

Önskat beteende: att dina medarbetare ska röra på sig mer.

Be medarbetarna välja hur mötet ska hållas när de bokar in möte. Det kan du göra genom att skriva in alternativen under plats (så att de ser ut som mötesrum). Skriv ”Promenadmöte” med en glad emoji eller något tecken innan namnet, så att det här alternativet dyker upp först, och skriv in andra alternativ som stående möte och traditionellt videomöte.

 

GDPR