JAK investerar i YouGo Healthplan

Forskning visar att medarbetare behöver må bra för att göra ett gott jobb och leverera önskat resultat. Med YouGo HealthPlans intelligenta systemstöd för hälsostrategiska beslut kan företag kartlägga och nå de medarbetare som är mest ohälsosamma. Och med JAK, J.A Kjellberg & Söner AB, som ny investerare kan Sverige nu bli friskare.

– Att JAK, går in som investerare känns fantastiskt. Det betyder att vi kan fortsätta utveckla vår plattform och få ännu fler bolag att arbeta proaktivt för att uppleva effekten av färre sjukskrivningar. Det här är också ett sätt att som arbetsgivare visa att man bryr sig om sina anställda och stötta varje enskild medarbetare, säger Anna Krantz, som tillsammans med Linda Seignér, grundat och driver YouGo HealthPlan, och som under flera år utvecklat verktyget tillsammans.

Lönsamma och framgångsrika bolag tar hand om sina medarbetare. Och det vet JAK eftersom det är precis så de själva jobbar.

– Att arbeta strategiskt med hälsa och erbjuda medarbetare förebyggande insatser i god tid, är lönsamt, effektivt och hållbart. Vi på JAK vill verkligen vara med och bidra till en ökad folkhälsa, friska medarbetare och lönsamma företag. Behovet av ett strategiskt systemstöd för företag är stort, säger Gunilla Kjellberg, JAK.

YouGo HealthPlan förebygger ohälsa bland medarbetare. Med en digital plattform mäter de hur medarbetarna verkligen mår. Verktyget är anonymt och ger förslag på hälsoinsatser för varje unik medarbetare.

– Vi tror mycket på YouGo och plattformen de utvecklat. Det är ett mycket spännande område där vi tillsammans kan göra stor skillnad, säger Gunilla Kjellberg.

Alla arbetsplatser är olika. Och alla medarbetare behöver olika. Med det här verktyget kan anställda och arbetsgivare tillsammans arbeta förebyggande, för en frisk och hållbar arbetsplats, med friska och hållbara medarbetare.

– Vi har hela tiden haft ett tydligt mål och vetat vart vi vill. Vi vet också att vår tjänst verkligen fungerar och fler och fler bolag inser vinsten av friska och välmående medarbetare. Med JAK som investerare blir det nu möjligt att skala upp YouGo HealthPlan, säger Anna Krantz.

Och nu mer än någonsin behöver vi hjälpas åt att göra Sverige friskare och tillsammans minska ohälsan.

– Som en följd av pandemin jobbar många hemma. Det innebär nya rutiner och utan tillräcklig motivation kan det påverka vår hälsa drastiskt. Att inte längre vara i sammanhanget man är van vid kan ha stor betydelse för ens välmående. Då är det viktigt att få hjälp och som arbetsgivare hitta verktygen för att kunna hjälpa sina medarbetare till ett hälsosammare liv, säger Linda Seignér.

För mer information om YouGo HealthPlan kontakta Anna Krantz anna.krantz@yougohealthplan.com eller 0707 708490.  www.yougohealthplan.com

 

GDPR