Hålla igång träningsmotivationen under juldagarna.

 

Att hinna träna under juldagarna brukar vara ett uppfriskande avbrott mellan alla stillasittande aktiviteter, men det är inte alltid lätt att hitta tiden – eller motivationen. Här är tre tips som kan hjälpa dig (och din familj) att höja pulsen i jul.

  1. Nya utmaningar: när du har ont om tid är långpass inte de rätta aktivitetsvalet, men på en kvart hinner du ge kroppen en bra genomkörare om du satsar på några väl valda övningar. Se julledigheten som en möjlighet att utmana kroppen på nya sätt. Gå in på vår youtube kanal https://www.youtube.com/results?search_query=yougohealthplan
  2.  Transportträna: Att transport springa till jobbet är populärt, och du kan använda samma principer under julen. Med lite planering går det alldeles utmärkt att dra på sig löparskorna och springa till släktmiddagen. Om avståndet blir för långt, spring delar av sträckan – med att få skjuts med resten av familjen.

          3.  Familjeaktiviteter: Istället för att smyga upp innan resten av familjen vaknat eller träna         sent på kvällen när barnen sover, rör på er tillsammans! Kör en gemensam cirkelträning tex på en lekplats, direkt vid huset eller i vardagsrummet. Välj 5-6 övningar tex. Benböj, utfall, kort sprint, höga knän, armhävningar och plankan 45 sek/övning 4 varv. KLART!

GDPR