Naturens Medicin

Alla som har barn känner nog igen begreppet Vabruari. Host här, nysning där, baciller everywhere!
Bäst att boosta immunförsvaret så gott det går och försöka hålla sig frisk. Vinterns apotek från moder jord är full av nyttigheter.

Morot: Morötter innehåller A-vitamin och andra antioxidanter. Morötter är också fullproppade med betakaroten, alfakaroten och lutein som är bra för hjärtat och kan motverka hjärtsjukdomar som hjärtattack och högt blodtryck.
Pepparrot: Pepparrot har länge använts som en läkeört. Faktum är att pepparrot innehåller mer c-vitamin än apelsiner. Dessutom har den en slemlösande effekt som fungerar bra vid hosta eller halsont.

Grönkål, rödkål och svartkål: Kål är väldigt hälsosamt och nyttigt med ett rikt innehåll av karoten, vitamin C, järn och kalcium. Kål innehåller mycket antioxidanter som renar kroppen från toxiner.

Kålrot: Antagligen lite oväntat för många är kålrot en utmärkt källa till C-vitamin. En kålrot ger hälften av det dagliga behovet faktiskt. Den är också rik på fibrer som ökar mättnadskänslan, sänker GI-värdet, hjälper trög mage och har en positiv effekt på blodkärlen.

Innan du springer till apoteket är det en god idé att ta en titt på kosten. Får du i dig den näring du behöver varje dag?

GDPR